MARKT 15
1741 BS
SCHAGEN
Hotelkamer boeken

ROODE
LEEUW BIER

HET BIER. HET VERHAAL.

Als klein jongetje stond hij al bij moeder Emmie in de pannen te kijken. En op diezelfde plek op de Schager Markt nummer 15, staat hij nu weer in de keuken. Dyon Huiberts is terug. Ooit zoon van de uitbaters van de Roode Leeuw, nu trotse chef van SoHo gastrobar. “Op deze, voor mij historische, plek is mij een uitdaging aangeboden die ik niet kon laten gaan.De cirkel is rond zou je kunnen zeggen.”

Want Dyon gaat niet alleen koken. Hij gaat namelijk ook zijn eigen bier brouwen, 'De Roode Leeuw-bier'. “Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met het brouwen van bier. Gewoon thuis, in mijn schuurtje in de achtertuin.Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby geworden. Een serieuze hobby.Dat wel. Eentje die ik straks op een professionele wijze mag uitbouwen. Hoe mooi is dat?”

Achter in de verbouwde zaak komt namelijk een heuse brouwerij met twee ketels. De vergunning hiervoor is rond, al zal het nog we leven duren voordat alle benodigde apparatuur staat en draait. “Tot die tijd blijf ik in mijn schuur brouwen, waar ik overigens inmiddels vele soorten fijne biertjes maak die uiteraard in de zaak al te proeven zijn.”

Nog even terug naar het verleden. Naar die knipoog die Dyon naar boven geeft. Naar zijn inmiddels overleden vader Cor die, samen met moeder Emmie jarenlang de uitbater van de Roode Leeuw was, op de plek waar nu SoHo gastrobar is gevestigd. Dyon kent de plek als geen ander. Hij groeide er op.“Ruim 130 jaar heeft de zaak in de familie gezeten. Vooral voor mijn moeder en zussen is deze stap dan ook best emotioneel. Mij maakt het trots. En ik weet zeker dat vader Cor daarboven er net zo over denkt en met ons mee proost!”